Få en gratis smart varmtvannsbereder

Få en gratis smart varmtvannsbereder

Smart Senja er på vei inn i en ny og spennende fase. Batteriene på Husøy og i Senjahopen er nå på nett og det jobbes med nye smarte løsninger, som skal sikre mer stabil strømtilførsel.

Flere husholdninger på Husøy og i Senjahopen har frem til nå testet smarte styringssystemer gjennom prosjektet. Dette har gitt oss mye nyttig kunnskap om fjernstyring av strømforbruk i privatboliger. Med bakgrunn i det vi har lært til nå ønsker vi å ta i bruk et nytt system som kun styrer varmtvannsberedere. Dette fordi vi har sett at dette er den type forbruk som er enklest å styre og som gir mest effekt.

Vi søker derfor nå inntil 30 husholdningskunder som kunne tenke seg å bytte ut varmtvannsberederen sin, med en ny smart bereder – helt gratis.

Det eneste du forplikter deg til er at prosjektet kan styre berederen i noen perioder, frem til prosjektets slutt i 2025. Det skal selvsagt ikke gå på bekostning av komfort og du skal ikke oppleve å ha for lite varmtvann. I praksis innebærer styringen at berederen blir koblet ut en time eller to i løpet av dagen. Du trenger ikke bekymre deg for kaldt vann i dusjen – dersom det ikke er tilstrekkelig med varmtvann, vil ikke berederen kobles ut.

Ishavskraft og Smart Senja har inngått et samarbeid med Høiax som skal levere de smarte varmtvannsberederne til Nord-Senja. Foto: Høiax

Hvorfor styre varmtvannsberedere

En varmtvannsbereder er et batteri der energien lagres i form av varme. En vanlig bereder starter å produsere nytt varmtvann i det øyeblikk man tapper, slik at det er klart til neste gang du trenger det. Hvis man for eksempel tar en dusj, er det fortsatt masse varmtvann igjen på tanken og man trenger i de fleste tilfeller ikke å starte produksjon av nytt vann med en gang. Man kan derfor helt fint utsette oppvarmingen av nytt vann til et senere tidspunkt.

Om man kan kontrollere et større antall varmtvannsberedere i et område, kan man koble disse ut i perioder når man vet at strømsituasjonen vil bli anstreng. På denne måten sparer man ikke strøm, men man flytter strømforbruket til et tidspunkt med mer ledig kapasitet i nettet. Klokken 16-17 er et typisk tidspunkt med høyt forbruk når alle skal lage middag samtidig. Etter klokken 19 vil det typisk være mindre forbruk og mye ledig plass i nettet for produksjon varmtvann.

Er det trygt med en smart varmtvannsbereder

Mange er bekymret for at de vil gå tomme for varmtvann eller at temperaturen blir så lav at man kan få helseskadelige bakterier i tanken. En smart bereder har innstillinger som gjør at vanntemperaturen aldri vil være lav over lengre tid. Dette sikrer at helseskadelige legionellabakterier ikke vil utvikle seg. Det er i tillegg slik at det ikke vil være mulig for oss å koble ut tanken om temperaturen er for lav. Dette er en sikkerhet mot at du skal gå tom for varmtvann. Vi vil heller aldri koble ut tanken mer enn maks to timer i løpet av en dag. I løpet av den tiden kan du selvsagt fortsatt bruke varmtvannet som allerede er på tanken.

Hva skjer med det gamle systemet

De som har fått installert smarte styringssystemer fra Sikom («Jimmyboksen») gjennom prosjektet tidligere vil beholde dette. Vi blir ikke lenger å gjøre fjernstyrte utkoblinger via dette systemet, men vi vil fortsatt dekke årsavgiften for utstyret frem til og med 2025 (ut prosjektperioden). De som har dette systemet vil derfor fortsatt kunne benytte utstyret til å styre forbruket i sitt eget hus og få lavere strømregning slik som før. Den eneste forskjellen er at vi ikke lenger vil gjøre fjernstyrte utkoblinger av varmtvannstank og varmekabler.

Dette får du med en smart varmtvannsbereder fra Smart Senja

  • Ny smart varmtvannsbereder ferdig installert, helt gratis. Dette forutsetter at det ikke må gjøres oppgraderinger av rør eller el-anlegg, dette dekkes ikke.
  • Du kan velge mellom en tank som er 200 liter eller 300 liter, men du må forsikre deg om at du har plass til den. Tekniske spesifikasjoner for de ulike modellene finner du her.
  • Når Smart Senja prosjektet blir avsluttet i 2025 vil du ha muligheten til varme opp varmtvannet i de timene hvor strømprisen er lavest, slik at du kan få lavere strømregning.
  • En varmtvannsbereder som kan kobles ut de timene hvor kapasiteten i nettet er lav.
  • Bli med å gjøre Nord-Senja til Norges smarteste samfunn.
  • Du kan reservere deg, med manuell overstyring, fra at vi styrer berederen, i tilfeller hvor det ikke passer.

    Hvem er vi på jakt etter:
  • Du er fastboende på Husøy, Senjahopen eller Botnhamn.
  • Det er ønskelig med kunder som har en del forbruk av varmtvann. Vi ser helst at dere er minst to i husstanden, men alle kan søke.
  • Vi ønsker ikke skifte ut helt nye beredere, så berederen bør helst være noen år gammel.

Her finner du mer informasjon om Høiax sine smarte varmtvannsberedere.

Høres det interessant ut? Fyll ut skjemaet her.

Det er mulig å melde sin interesse frem til 10. april. Du vil få tilbakemelding innen 16. april.

Har du spørsmål om tilbudet kan du send en epost til mari.lind.aronsen@ishavskraft.no

nb_NONorwegian
X