Bli med på sparedugnad

Bli med på sparedugnad

Tradisjonelle strømsparetiltak som etterisolering og nattsenking av innetemperaturen er både økonomisk for kunden og bidrar til å permanent redusere belastningen på strømnettet.  Her har mange allerede vært flinke, men vi ønsker også å se om vi kan få hjelp av husholdningskundene til å være ekstra sparsommelig i de mest kritiske periodene. Om du for eksempel skrur av varmekablene i en time vil du senere bruke nesten like mye energi på å varme gulvet opp igjen, som det du sparte da de var avskrudd. Dette er derfor ikke strømsparing i tradisjonell forstand, men mer flytting av forbruk. Noe som kan være til stor nytte når strømnettet er overbelastet.

Smart Senja har fått tilbakemelding om at mange av privatkundene på Husøy og i Senjahopen ønsker og bidra for å bedre den lokale strømsituasjonen. Ishavskraft inviterer derfor nå til denne dugnaden for å få kunnskap om hvor mye privatkundene kan bidra med.

Fra før av har en rekke pilotkunder fått installert avansert strømstyring som hjelper de med å spare strøm samt muliggjør utkobling av enkelt typer utstyr i korte perioder. Med dette prosjektet skal vi se om det er mulig å oppnå noen av de samme effektene uten å installere ekstra utstyr i huset.

Slik virker det

De som melder seg på vil få en SMS med en dato og et klokkeslett der du blir bedt om å være ekstra påpasselig med å bruke strøm i en time. Tiltakene kan være å utsette matlaging, skru ned termostater og la vær å bruke større mengder varmtvann innenfor et bestemt time på dagen, hvis det er mulig. I første omgang ønsker vi å måle hvor stor effekt koordinert sparing gir for strømnettet. Hvis det er mulig å oppnå målbar effekt, vil vi kunne bruke dette som ett av flere tiltak når nettsituasjonen blir anstrengt. Vi ønsker å teste dette rundt 10 ganger i løpet av vinteren, men det er helt opp til deg om det passer å delta hver gang du får en SMS. For å melde på din husstand sender du e-post til: kunde@ishavskraft.no Alle husstander som deltar får et gavekort på 1 000 kroner.

Du kan lese mer om andre sparetips hos Ishavskraft.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Obligatoriske felt er merket med *

en_GBEnglish
X